Počastili spomin na Karla Destovnika – Kajuha

Na I. gimnaziji v Celju smo kot soorganizatorji spominske prireditve in s sodelovanjem v kulturnem programu na prireditvi ob prazniku Mestne četrti Kajuh počastili obletnico smrti Karla Destovnika – Kajuha.

V sredo, 27. februarja 2019, opoldne smo Združenje borcev za vrednote NOB Celje, Krajevna organizacija borcev za vrednote NOB, Mestna četrt Karel Destovnik – Kajuh in I. gimnazija v Celju na slovesnosti pred Kajuhovim spomenikom pripravili tradicionalno slovesnost ob obletnici smrti Karla Destovnika – Kajuha. Slavnostni govornik je bil podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek, zbrane pa sta nagovorila tudi predsednik Združenja za vrednote NOB Celje Marijan Petan in ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc. Pesnikov spomin so v kulturnem programu s pesmijo in recitacijo njegovih pesmi počastili Mešani pevski zbor Društva upokojencev Celje pod vodstvom Monike Lojen, Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju z zborovodjem Tomažem Marčičem in recitatorji Vika Trebičnik, Klemen Venko, Gal Šmajs (vsi trije 2. e) ter Ana Marija Mogu in Nace Naj Slakonja (oba 2. č) z mentorico Juano Robida. Slovesnost je povezovala mag. Marijana Kolenko.

Februar je mesec, ko praznuje svoj praznik Mestna četrt Kajuh. Kot vsako leto se je prav tako v sredo, 27. februarja, popoldne praznovanju na osrednji prireditvi v Domu ob Savinji pridružila tudi naša gimnazija. Klemen Venko in Gal Šmajs sta s kratko predstavitvijo Kajuhovega življenja in dela ter recitacijo njegovih pesmi obudila spomin na pesnika in narodnega heroja, Neža Zevnik (1. c) pa je slovesnost popestrila z avtorsko pesmijo ob spremljavi kitaristke Žive Lilija (1. c).

Fotografije obeh prireditev si lahko ogledate v fotogaleriji naše spletne strani.

Dostopnost