Sofoklej: Antigona

Vljudno vabljeni na premierno uprizoritev Sofoklejeve Antigone, ki bo v četrtek, 5. aprila 2018, ob 18.00 v dvorani Gimnazijka na I. gimnaziji v Celju. Uprizoritev so pripravili člani gledališke skupine Kajuhovi klasiki, v kateri sodelujejo dijaki klasične gimnazije. Predstavo je režirala Ana Trbovc, dijakinja 3. letnika klasične gimnazije.

Gledališka skupina Kajuhovi klasiki je nastala kot »stranski produkt« prvega vseslovenskega srečanja klasičnih gimnazij konec novembra 2014, na katerem je vsaka od petih gimnazij uprizorila eno dejanje komedije Dvojčka rimskega komediografa Plavta. Nam je pripadlo 5. dejanje, ki je v igri najdaljše, zato smo se z dijaki po srečanju odločili, da igro uprizorimo v celoti. 

Na odru se bo zvrstilo dvajset mladih igralcev iz vseh štirih letnikov klasične gimnazije, ki so se skupaj z režiserko odločili za klasično izvedbo uprizoritve. Predano in natančno so se lotili besedila, posebno pozornost pa posvetili tudi kostumom, tako da bo dogajanje na odru prava paša za oči.

Dostopnost