Repriza muzikala Čisto novi svet

V sredo, 22. decembra, ob 11.30, bomo v Dvorani Kajuh ponovili izjemen muzikal Čisto novi svet. 

Muzikal je avtorsko delo našega zdaj že bivšega dijaka, zlatega maturanta Svena Pungartnika Rauterja ter scenaristk Zarje Nemec in Tine Vorina.

Na odru igralsko, pevsko in tudi plesno blestijo naši sedanji in bivši dijaki: Martin Mutec, Manja Vačovnik, Eva Ana Žmahar, Gal Šmajs, Neža Zevnik in Ažbe Cekin. Dogajanje na odru  popestrijo plesalke Neža Apšner, Nika Polšak in Ema Šolar, pa tudi statista Martin Cekin in Aljaž Polšak. Spremlja jih orkester, tudi sestavljen iz naših sedanjih in nekdanjih dijakov (Anika Čemažar, flavta, Klemen Kodrun, klarinet, Troy Fonda, saksofon, Tadej Drnovšek, trobenta, Grega Vinko, pozavna, Sara Jezernik, Maša Krznar, Katarina Viher (violine), Ajda Drnovšek, čelo, Luka Kolar, bobni, Domen Tisel, tolkala, Žana Košenina, bas kitara, in Matic Petek, klavir), ki ga suvereno vodi sam avtor Sven P. Rauter, študent glasbe in prava, več kot očitno pa tudi izjemen glasbeni in skladateljski talent.

Pri postavitvi je ves čas s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem pomagala ga. Tanja Pečenko iz Ljubljane, sodelovalo pa je bilo tudi kar nekaj zaposlenih na I. gimnaziji, zlasti pa prof. Tomaž Marčič, ki je poskrbel za življenjsko povezavo med realizmom današnjosti in romantično vznesenostjo ustvarjalcev. Organizacijo je prevzela  prof. Ana Lavbič, mentorica Dijaške skupnosti.

Repriza je interne narave, ogledali si jo bodo naši dijaki in povabljeni. Če bi si kdo želel ogledati, bo to možno pod pogojem PCT in predhodno prijavo v tajništvu (število mest je omejeno). 

Dostopnost