Pevci in orkester ponovno na velikem odru

Končno smo spet doživeli čudovit glasbeni večer, ko je občuteno petje naših mladih pevk in pevcev ob spremljavi orkestra v nas vzbudilo praznično pričakovanje. Na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu, ki se je tokrat ponovil v dveh terminih, sta pevski zbor pod vodstvom Tomaža Marčiča in orkester pod vodstvom Petra Tovornika ponovno izvedla premišljen in raznolik program.

V prvem sklopu se je poslušalcev dotaknila izvedba božične kantate sodobnega slovenskega skladatelja Andreja Missona s pesmimi Božični zvonovi, Kmalu bo polnoč, Zvezde žarijo in Sveta noč. V kantati sta se kot solistki predstavili Lucija Novak, 2. g, in Katarina Tržan, 2. č. Prisluhnili smo tudi Neži Zevnik, 4. c, ki je ob spremljavi zbora in orkestra zapela čudovito avtorsko skladbo To, kar si in skladbo Trenutek večnosti, ki je nastala v sodelovanju izvrstne Neže s Tamaro Šumej. Sklepni del je izzvenel v lahkotnejših ritmih pesmi iz izbranih animiranih filmov, ki so še vedno med najbolj gledanimi vseh časov: Lepotica in zver, Tarzan in Levji kralj. Vsi so doživeli izjemen uspeh tudi kot muzikali na vseh svetovnih odrih. Pesmim iz teh filmov Beauty and the Beats, You’ll be in my Heart in Circle of Life je skupna močna sporočilnost, ki so jo pevci in glasbeniki ovili v praznično voščilo: Naj bodo strpnost – odprtost – razumevanje za sočloveka – vztrajnost – upanje – moč pozitivnega gledanja na svet vodila tudi v prihajajočem letu.

Težko pričakovani božično-novoletni koncert sta zaokrožila hit Happy in dodatek Vse lepo za vse.

 

Koncert se je odvil četrtek, 16. 12. 2021, ob 17. in 19.30 uri v veliki dvorani Celjskega doma. V obeh terminih je bil razprodan, za mimoidoče pa je odmeval je tudi z velikega ekrana na Krekovem trgu. Nikogar ni pustil ravnodušnega. Ostala je le ena želja: Da bi se lahko na koncertih pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju srečevali tudi prihodnje leto.

Dostopnost