Razdelili 1000 Kajuhovih majic

Leto 2022 je v znamenju 100-letnice rojstva našega Kajuha, ki je gimnazijo obiskoval v letih 1933–1940. Kako močan in iskren je spomin na njegovo delo in življenje (kot član XIV. divizije je padel februarja 1944), se že desetletja vidi v slengovskem poimenovanju I. gimnazije – »Kajuh«, v jubilejnem letu pa smo se povezali tudi z njegovima domačima krajema Velenjem in Šoštanjem. Naš zbor je včeraj odlično zapel na veličastni proslavi v velenjski Rdeči dvorani,  z občino Šoštanj pa smo se že pred dvema mesecema dogovorili o vsestranskem sodelovanju.

Prva priložnost se nam je ponudila, ko smo v dar dobili 1000 majic, občina Šoštanj pa je prijazno poskrbela za dizajn in tisk. V petek so dijaki 2. č z razredničarko, prof. Ano Lavbič, v Gimnazijki prizadevno razporedili majice po spolu in velikosti in jih že tudi porazdelili po razredih. Hvala. Pohvala in zahvala! Ta teden majice dobijo tudi vsi zaposleni v šoli.

Za nepozabno darilo se iskreno zahvaljujemo g. Mercu in njegovemu podjetju Bisol, g. Čopu z Občine Šoštanj, mag. Lei Glažar Jusufović in ravnatelju dr. Antonu Šepetavcu pa za spretno koordinacijo in piko na i temu nemajhnemu »projektu«.

Dostopnost