Postani kajuhovec: 10. izziv

NAPIHNI BALON MALO DRUGAČE 

Naravoslovje, ali drugače biologija, kemija in fizika, je na naši šoli zanimivo, poučno, uspešno  

Veliko laboratorijskih vaj, terenskega dela, različnih krožkov, dobro opremljeni laboratoriji, dobri profesorji, laboranti in naravoslovno društvo so pogoji, ki nam jih marsikdo zavida. Tudi rezultati s tekmovanj so nadpovprečni. Mi vsi skupaj pa smo znanja in raziskovanja željni kajuhovci. 

Sicer pa vse lahko preveriš na naši šolski spletni strani https://www.prvagim.si/naravoslovno-drustvo, kjer lahko pregledaš aktivnosti od naravoslovnega društva do krožkov in ekskurzij.  

Zate pa smo pripravili prav poseben izziv, ki ga lahko opraviš kar v domači kuhinji. Po priloženem navodilu izvedi eksperiment in poišči biološko, kemijsko in fizikalno komponento eksperimenta.  

Navodilo za eksperiment: 

Izberi prazno 0,5-litrsko plastenko in jo napolni z 2 dl mlačne vode. Skozi lij dodaj tri jedilne žlice sladkorja in vrečko suhega kvasa. Plastenko zapri, pretresi in odpri. Na odprtino namesti balon, ki si ga predhodno napihnil in izpustil ter opazuj. 

Si pravi raziskovalec? Kako bi lahko še drugače napihnil balon? Veliko zabave in napihnjenih barvitih balonov ti želimo.  

Poskus poslikaj, fotografije pa nam pošlji v inboxInstagrama (https://www.instagram.com/prvagim/) ali Facebooka (https://www.facebook.com/prvagim/). 

Dostopnost