Polfinalni obračun košarkarjev

Naši košarkarji so se z nastopom na četrtfinalnem turnirju košarkarske lige srednjih šol uvrstili v polfinale državnega prvenstva, ki je potekalo v torek, 4. 3., v dvorani Šolskega centra Celje. Kajuhovci so se pomerili z gimnazijo Lava in gimnazijo Bežigrad.  Vsaka šola je odigrala po eno tekmo z drugima dvema.

Naši dijaki, v sestavi: Matic Sever, Marsel Krašovic, Jaka Jamšek, Dominik Sojič, Jan Čeko, Denis Vodišek, Rene Grdadolnik, Enej Miklavčič, Žan Cmerešek in Nejc Barič, pod vodstvom trenerja, profesorja Boštjana Kuharja, so svojo prvo tekmo igrali proti gimnazijcem z Lave in jih, kljub zaostanku na začetku tekme, premagali. Na drugi tekmi pa smo morali priznati premoč Ljubljančanom. Med tekmo si je naš kapetan, Denis Vodišek, poškodoval koleno, a je kljub temu nadaljeval z igranjem.

Z eno zmago in enim porazom ter dejstvom, da je gimnazija Bežigrad veljala za favorita v tekmi med njimi in Lavo, smo bili z dosedanjim izidom tekem z eno nogo že v finalu.  A na zadnji tekmi med gimnazijo Bežigrad in gimnazijo Lava so Ljubljančani v končnici tekme izgubili. Po seštevku košev razlike med ekipami smo tako izpadli, v nadaljnje tekmovanje pa sta se uvrstili prvi dve ekipi.

Matija Cvikl

Fotografije avtorice Pike Povh si lahko pogledate na: http://www.prvagim.si/polfinale-dp-v-kosarki-za-fante-na-sc-celje

Dostopnost