Naše rokometašice v finalu državnega prvenstva

Naše rokometašice so si s tremi zmagami zagotovile nastop na finalnem turnirju. Polfinalni obračun državnega srednješolskega prvenstva je bil v četrtek, 6. 3. 2014, v dvorani Golovec. Dijakinje I. gimnazije v Celju so se pomerile z vrstnicami Prve gimnazije Maribor, III. gimnazije Maribor in Gimnazije Velenje.

Naše dijakinje so že v prvi tekmi prikazale odlično igro in zanesljivo zmagale proti rokometašicam Prve gimnazije Maribor. Zmagovalni pohod pa so nadaljevale tudi v naslednjih dveh tekmah. Premagale so dekleta III. gimnazije Maribor, na koncu pa potrdile prvo mesto še z zmago proti Velenjčankam.

Naša ekipa je s tremi zmagami zasluženo osvojila uvrstitev na finalni turnir državnega prvenstva. Tam dekleta pričakujejo prav tako hrabro in borbeno igro kot danes. Trener ekipe, profesor Urban Stopar, pa dodaja, da imajo dekleta s takšnimi predstavami letos odlične možnosti, da osvojijo naslov državnih prvakinj.

Ekipo I. gimnazije v Celju sestavljajo: Sanja Belac, Iza Cvikl, Petra Čede, Maša Dernovšek, Živa Doberšek, Pia Golob, Zala Kovačič, Urša Krajnc, Lucija Lobnikar, Jasmina Pišek, Špela Štiglic Kramer in Kaja Voglar, trener ekipe je prof. Urban Stopar, mentorica pa prof. Maja Medvešek. Vsem čestitamo za izjemen uspeh, še posebej pa Pii Golob, ki je bila izbrana za najboljšo vratarko in Špeli Štiglic Kramer, ki je bila najboljša igralka polfinalnega turnirja.

Dekletom in trenerju želimo obilo športne sreče ter upamo na vrhunsko uvrstitev v finalu.

Rezultati:

I. gimnazija v Celju : Prva gimnazija Maribor 16 : 6

I. gimnazija v Celju : Gimnazija Velenje 12 : 7

I. gimnazija v Celju : III. gimnazija Maribor 21 : 10

Ana Gošnjak in Tilen Dobovičnik

Foto: Špela Škorjanc in Mija Bezgovšek

http://www.prvagim.si/polfinale-dp-v-rokometu-za-dekleta-v-dvorani-golovec

Dostopnost