Podjetniški krožek

Ustvarjalnikov podjetniški krožek bo v šolskem letu 2013/2014 potekal enkrat na teden od oktobra do maja. Trajal bo dve šolski uri. Krožek bo vodil mlad podjetnik, ki bo dijakom približal pogled na podjetniški svet. Uvodno srečanje z mentorjem bo v drugi polovici oktobra, kjer boste določili plan dela in termine srečanj.

Vsebina krožka bo sestavljena iz treh sklopov:

  • trening veščin, potrebnih za uspeh (komunikacija, iznajdljivost, drznost),

  • prepoznavanje poslovnih priložnosti, uvod v podjetniški način razmišljanja,

  • izvedba lastnega podjetniškega projekta.

 

Poleg rednih tedenskih srečanj so sestavni del krožka tudi tri dodatne aktivnosti:

  • motivacijski vikend v Murski Soboti (19. in 20. oktober 2013),

  • startup vikend (31. januar 2014, 1. in 2. februar 2014)

  • sklepna konferenca (23. – 25. maj 2014)

Vse aktivnosti so brezplačne, saj jih financirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Krožek je del širšega vseslovenskega projekta spodbujanja podjetnosti, inovativnosti ter ustvarjalnosti. Namen srečanj je približati podjetno miselnost čim večjemu številu mladim. Cilj krožka je, da člani do realizacije pripeljejo lastne poslovne zamisli. Vsi projekti se bodo predstavili na sklepni konferenci, najboljši projekt bo nagrajen s študijskim obiskom v Silicijevi doli v ZDA ter na univerzi Stanford.

Vsi, ki vas podjetniški krožek zanima, izpolnite prijavnico, ki jo najdete na spletni strani v zavihku »Aktualni dokumenti«. Prijavnice naj zbere predstavnik razreda in jih do torka, 8. 10. 2013, odda profesorici Nini Trojner.

Vabljeni!

 

 

Dostopnost