Obisk iz Danske

V četrtek, 7. marca 2024, nas je obiskalo 123 danskih dijakov in dijakinj v spremstvu 14 profesorjev in ravnatelja. Gre za športnike, večinoma rokometaše, iz mesta Oure, ki se nahaja na otoku Funen v južni osrednji Danski, v občini Svendborg. V Slovenijo že več let hodijo na strokovne ekskurzije, ki pa so tudi priložnost za spoznavanje novih krajev in ljudi ter druženja z njimi, na I. gimnaziji v Celju pa so bili tokrat prvič.

Do obiska je prišlo po dogovoru ravnatelja in g. Marka Skergeta, ki sicer živi na Nizozemskem, že vsa leta pa organizira te danske ekskurzije. Goste sta v dvorani Gimnazijka najprej pozdravila in nagovorila ravnatelj I. gimnazije in podžupan MO Celje Samo Seničar. Sledila je predstavitev šole, Celja in Slovenije v angleščini. Potem smo danske goste razdelili na dvoje: prvo skupino smo pospremili v telovadnico in na zunanja šolska igrišča, kjer so se zelo hitro vživeli, razigrali in spoznali z našimi dijaki in profesorji, drugo skupino pa k pouku in na ogled drugih šolskih prostorov. Po zamenjavi skupin smo jim pred malico, ki so jo imeli v naši jedilnici točno opoldne, v Gimnazijki pripravili odličen jazzovski glasbeni pozdrav naših Ropotuljic.

Danci so bili zelo zadovoljni z vsem, kar smo jim pripravili, in so se hvaležno zahvalili za gostoljuben sprejem, tako da smo se že začeli pogovarjati o nadaljnjem sodelovanju in možnih izmenjavah obiskov.

Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju

Dostopnost