Novinarji so obiskali Auschwitz

Člani Kajuh Pressa in Kajuh TV smo 25. in 26. 10. odšli na strokovno ekskurzijo na Poljsko, kjer smo si ogledali Krakov in koncentracijsko taborišče Auschwitz. Povod za ekskurzijo, ki je bila organizirana že drugič na pobudo Janeza Deželaka, predsednika taboriščnega odbora Auschwitz pri Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, je bila 75. obletnica najhujšega nacističnega nasilja na Slovenskem Štajerskem. Ekskurzije se je poleg naših dijakov udeležilo tudi po deset dijakov Škofijske klasične gimnazije, Gimnazije Brežice in III. gimnazije Maribor. Z nami pa so potovali tudi gospa Sonja Vrščaj, preživela iz Auschwitza, trije ukradeni otroci in Boris Hajdinjak, direktor mariborske sinagoge in eden največjih strokovnjakov na področju holokavsta. 

V Auschwitzu se nam je pridružila tudi ekipa RTV Slovenija z novinarko Jeleno Aščič, ki je za oddajo Tednik (na sporedu bo predvioma 6. 11.) pripravila prispevek o ekskurziji.

Naša novinarka je svoja razmišljanja strnila v Dnevniku: http://kajuh-press.splet.arnes.si/dnevnik/ekskurzija-v-auschwitz/

V pripravi sta tudi daljši članek in TV prispevek, v novembru pa bomo pripravili tudi razstavo in predavanje o tem, kar smo videli in izvedeli. 

 

Dostopnost