Nepozaben maturantski ples

62. maturantski ples je za nami. In sobota, 11. 2. 2023, nam bo ostala v najlepšem spominu. Pomladno ocvetličena dvorana, odlična Nuša Derenda s svojim bendom; maturantke in maturanti, ki jih je plesni mojster Boštjan Špiljar krasno pripravil … nastopi naših super glasbenikov, instrumentalistov in vokalistov; protokol, ki je vedno na nivoju in paša za oči … starši, sorodniki, prijatelji, profesorji … polnočna četvorka in po njej še tja do jutra …

Maturantski ples je zmeraj bil in ostaja večer mladosti, veselja in lepote, večer uvodne treme in razposajenega nadaljevanja, večer tihega poslavljanja in glasnega nazdravljanja. Večer, ko se spomini prebudijo in se marsikdo pri sebi začudeno vpraša: Pa kdaj je to minilo? Kaj smo res že pred koncem?

Spoštovani starši, sorodniki, prijatelji, hvala vam, da ste tako lepo skrbeli za ta dekleta in fante, nocojšnje maturante, jih vzdrževali, podpirali, spodbujali, imeli radi. Hvala vam za  prijaznost in pomoč šoli, hvala za spoštovanje in sodelovanje. Hvala za strpnost in potrpežljivost v zoprnih koronskih letih. Dragi kolegi in kolegice, profesorji s I. gimnazije in GŠ Celje, zlasti seveda razredničarke, hvala vam za dobro delo, hvala za razumevanje in posluh. Hvala za rezultate, na katere smo vedno znova upravičeno ponosni.

In hvala vam, dragi naši maturantke in maturanti za prizadevnost, za pripadnost, ustvarjalnost in srčnost. Za vse, kar ste v teh štirih letih lepega in dobrega storili za I. gimnazijo. Ostali mi boste v najlepšem spominu. Bilo mi je v veselje živeti z vami vašo mladost. In bilo mi je v čast biti vaš ravnatelj. Rad vas imam in pogrešal vas bom.

Srečno, generacija 2023!

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju

(Nekaj fotografij je v zbrani spletni galeriji in še v tej z uradnimi fotografijami.)

Dostopnost