Naši borci do najvišjih mest

Ta teden, od 5. do 14. novembra, je v Črni gori (Budva) potekalo evropsko prvenstvo v kickboxingu za kadete in mladince. Na tekmovanju je nastopilo 39 držav, 1128 borcev in bork, zvrstilo pa se je 1418 nastopov. Naši dijaki so dosegli izvrsten uspeh, saj so se povzpeli na najvišje stopničke.

Alisa Žagar-Slemenšek je postala evropska podprvakinja. Najprej je premagala Madžarko, nato pa še Nemko in Grkinjo, v finalu pa se je srečala s svojo sestro Lariso Žagar-Slemenšek. Larisa pa je začela z zmago proti Madžarki, nato Rusinji in pa Grkinji in si z zmago proti Alisi prislužila naslov evropske prvakinje. Nastopila je tudi v disciplini »point fighting«, kjer se je uspešno prebila do polfinala, tam pa je morala priznati premoč nemški nasprotnici.

Maša Kenjalo je prav tako nastopila v kategoriji mladink (LC)  in med deseterico tekmovalk zasedla odlično tretje mesto. V polfinalu je morala premoč priznati nasprotnici z Norveške.

Prvenstva se je udeležil tudi Oleksandr Tyutyunnyk, ki je v disciplini »light contact« osvojil naslov evropskega prvaka. Kot nosilec naslova je tekmovanje začel v polfinalu, kjer je najprej premagal tekmovalca iz Bosne in Hercegovine, prvenstvo pa zaključil z zmago nad Poljakom.

Čestitamo!

Dostopnost