Nagrada šoli za promocijski video o jezikovnih portalih Franček in Fran

Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša je ustvarjalcem promocijskega videa o jezikovnih portalih Franček in Fran podelil odlično drugo nagrado. Prvo nagrado je dobila OŠ Polzela, tretje pa OŠ Koroška Bela Jesenice.

Na razpis Inštituta, katerega namen je bil spodbuditi rabo jezikovnih priročnikov in razvijati pozitiven odnos do jezikovne kulture pri mladih, so se z navdušenjem odzvali naši dijaki (idejna zasnova: Žan Luka Umičevič, 3. c, Lana Mastnak, 3. e, Lamija Berisalić, 3. c, Nina Ellen Blake, 3. b; scenarij in režija: Žan Luka Umičevič; kamera in montaža: Vid Jerman, 3. c; igralci: Lana Mastnak, Martin Cekin, 3. č, Thomas Allan Heath, Jakob Čater, Leon Horvat, Maks Knavs, Tine Preložnik, Anej Punčoh, Lamija Berisalić, Larisa Sakalič, Bor Pražnikar, Tai Pohar, vsi 3. c). V petminutnem videu so pokazali zanimive, izvirne in domiselne ideje o uporabi portalov Franček in Fran v šoli, med poukom in odmori. Snemanje je potekalo v vedrem vzdušju, ustvarjalci pa so se odlično zabavali.

Nagrajeni posnetki bodo predstavljeni na Ramovševem dnevu 20. septembra, kamor so vabljeni tudi sodelujoči dijaki z mentorico, nato pa na Frančkovem Instagramu.

Nagrajeni video je nadaljevanje in nadgradnja dosedanjega dela Žana Luka Umičeviča, dijaka 3. c-razreda, ki je v lanskem šolskem letu za svojo raziskovalno nalogo Danes Franček, jutri Fran! Razširjenost in raba (sodobnih) jezikovnih priročnikov in portalov med teorijo in prakso na državnem tekmovanju v Murski Soboti prejel zlato priznanje.

Vsem dijakom čestitam za uspeh in jim želim še veliko iskrivih domislic!

Ana Lavbič, mentorica

Dostopnost