Mitja Horvat in Iza Vodenik – državna mladinska prvaka v plavanju

Na Zimskem združenem prvenstvu Slovenije v plavanju, na katerem je nastopilo 376 plavalcev, so kajuhovci osvojili kar 17 medalj. Še posebej je blestel Mitja Horvat (3. d), ki je v disciplinah na 100, 200 in 400 m prosto postal mladinski državni prvak, na 200 m prosto pa je bil tretji še v absolutni kategoriji. Mitja si je priplaval še tri srebrna in eno bronasto odličje posamezno, v štafetah na 4 x 50 m prosto mix (mladinci) in 4 x 50 m prosto mix (absolutno) pa se je razveselil še drugega in tretjega mesta.

Navdušila je tudi Iza Vodenik (1. f), ki je postala mladinska državna prvakinja v disciplinah na 50 m prosto in 50 m delfin. Na 50 m delfin je bila druga tudi v absolutni konkurenci.

Bron sta osvojila Nik Ocvirk (1. d) na 50 m prsno med kadeti in Aja Emma Wesenschegg (2. f) na 50 m prosto med mladinkami. Aja in Iza sta bili tudi članici zmagovalne štafete na 4 x 50 m prosto in bronaste štafete na 4 x 100 m prosto v absolutni konkurenci deklet. Mladinsko štafeto na 4 x 50 m prosto mix, ki je osvojila srebrno medaljo, so sestavljali sami kajuhovci:  Mitja, Aja, Iza in David Videnšek (3. d). Člana bronaste štafete na 4 x 50 m prosto mix v absolutni kategoriji pa sta bila ponovno odlična Mitja in Iza.

Finalne nastope so si priborili tudi Ella Damjanić (1. d), Jan Vodenik (1. f) in Nika Josipović Kolar (3. d).

Vsem plavalcem in plavalkam za odlične nastope čestitamo!

 

Dostopnost