Mepijevci prejeli bronasta in srebrna priznanja

Učenci in dijaki šol Mestne občine Celje so v petek, 19. januarja, v Narodnem domu Celje, prejeli bronasta in srebrna priznanja za uspešno opravljeno MEPI preizkušnjo. Slavnostno podelitev je letos organizirala naša šola. Med prejemniki so bili tudi naši srebrniki, na katere smo še posebej ponosni in jim iskreno čestitamo: Nejc Jeušnik, Jan Kopinič, Jure Goršek, Jakob Hernavs, Saša Jovanovič in Eva Sorčan.

Letošnji prejemniki priznanj sicer prihajajo z Osnovne šole Ljubečna, III. osnovne šole, Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, iz Šolskega centra Celje, Srednje zdravstvene šole Celje, Gimnazije Celje – Center in I. gimnazije v Celju. Celjski učenci in dijaki so skupno prejeli 32 bronastih in 26 srebrnih priznanj, opraviti pa so morali 1250 ur prostovoljstva, 1250 ur predanega ukvarjanja s športom, 1250 ur različnih veščin, 4350  prehojenih km na poskusnih in kvalifikacijskih odpravah. Ob vseh vrtoglavih številkah se gotovo tudi vam poraja vprašanje:”Kdo je torej mepijevec?” Povezovalca prireditve, Maša Krajnc in Timotej Klinc, sta ugotovila, da je odgovor enostaven: “MEPI  lahko pomeni: Marljivi. Entuziastični. Prijazni. Inovativni. Pa tudi: Mladi. Energični. Prodorni. Iskrivi. Vztrajni. Podjetni. Sočutni.”  V bistvu je premalo črk, da bi lahko opisali pravega mepijevca, sta ugotovila voditelja. MEPI sicer uradno pomeni Mednarodno priznanje za mlade, projekt izvira iz Velike Britanije, v Sloveniji pa je lani praznoval 20. obletnico. Udeleženec v projektu mora v določenem časovnem obdobju opraviti: prostovoljno delo, se naučiti nove veščine, se ukvarjati z rekreativnim športom in opraviti pustolovsko odpravo.  

Podelitve so se poleg prejemnikov, mentorjev in staršev udeležili tudi ravnatelji šol, ki so skupaj z izvršno direktorico Zavoda MEPI, gospo Andrejo Anžur Černič, svojim učenecem in dijakom ponosno podelili priznanja. Gospa Anžur Černič je v svojem govoru dobitnikom iskreno čestitala in jih spodbudila, da naj ostanejo na MEPI poti. Dijakom in učencem pa je čestitala tudi podžupanja Mestne občine Celje, gospa Darja Turk. Celjska občina je namreč podpornica tega projekta na lokalni ravni. Dobitnikom je iz srca čestital tudi naš ravnatelj, dr. Anton Šepetavc.   

Na prireditvi so naši dijaki navdušili s plesno točko (plesalke: Ina Trefalt, Alisa Kiker in Zala Gazvoda) ter glasbenimi točkami: Tilen Teržan (Supermarket Flowers), Saša Jovanovič (Masterpiece) in Iza Leskovšek (Orion), na kitari jih je spremljal Miha Ambrož. Prireditev sta nadvse suvereno povezovala Maša Krajnc in Timotej Klinc.

Ne smemo pa seveda pozabiti na prostovoljke in prostovoljce, ki so pomagali pri pogostitvi in prireditvi, na hostese, fotografe, tehnike … Za izvirno dekoracijo na odru je poskrbela profesorica Mojca Plevnik Žnidarec.

Bil je lep večer! Vsem dobitnikom še enkrat iskrene čestitke! Vsem sodelujočim pa še enkrat najlepša hvala za vso pomoč!

Dogodek je pokrivala tudi novinarka Kajuh Pressa in mepijevka, Nika Brance. Vabljeni k branju: http://kajuh-press.splet.arnes.si/splosno/slavnostna-podelitev-mepi-priznanj/

Mentorice: Bernarda Jug, Anja Drofenik, Tanja Tušek in Nataša Peunik. 

Dostopnost