Mag. Mojca Alif prejela srebrno priznanje ZOTKS

V torek, 26. 3. 2024, je bila v Ljubljani v atriju Znanstvenoraziskovalnega centra svečana podelitev priznanj, ki jih vsako leto podeljuje Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Iz gibanja Mladi za Celje je bila predlagana mag. Mojca Alif, ki se je raziskovalnemu delu zapisala že kot srednješolka, nadaljevala pa kot študentka in mlada raziskovalka. Ob zaposlitvi na I. gimnaziji leta 1991 je svojo raziskovalno vnemo prenesla na svoje dijake. Skupaj z mladimi raziskovalci je pripravila številne raziskovalne naloge, doslej že kar devetnajst. Naloge pod mentorstvom mag. Mojce Alif se redno uvrščajo med najboljše tako na regijskem kot državnem tekmovanju mladih raziskovalcev, pet jih je dobilo tudi Krkino nagrado in dve Krkino priznanje. Za dolgoletno in prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov pri raziskovalnem delu je leta 2018 prejela tudi posebno Krkino zahvalo. Mnogi njeni raziskovalci nadaljujejo uspešno karierno pot v naravoslovju.

V okviru komisije Mladi za Celje pripravlja in izvaja tudi usposabljanja za mentorje in ocenjevalce raziskovalnih nalog, prav tako sodeluje na okroglih mizah o raziskovanju.

Že več kot 20 let je članica in predsednica komisije za ocenjevanje raziskovalnih nalog s področja kemije in fizike za osnovne in srednje šole v projektu Mladi za Celje.

S svojim pozitivnim pristopom in bogatimi dolgoletnimi izkušnjami pomembno prispeva k razvoju tehnične kulture in mladinskega raziskovalnega dela v Celju.

 

Iskreno čestitamo.

Dostopnost