Lovro Drofenik med finalisti Mladi upi 2019

Naš dijak Lovro Drofenik, dijak 3. letnika, je med finalisti Mladih upov 2019. Glasujete lahko enkrat na dan na spodnji povezavi do 12. 12. 2019 do 12h. 

Kakor so zapisali na spletni strani:

Lovro Drofenik je navdušen nad znanostjo, še posebej matematiko. Zanimajo ga predvsem naravoslovne vede in tehnika, doslej pa je bil daleč najbolj uspešen v matematiki. “Matematika je bila vedno prisotna, v osnovni šoli smo imeli izvrstno profesorico za matematiko, ki je organizirala razne krožke in priprave na tekmovanja, kjer sem začel spoznavati “lepote matematike”, potem pa se je le še začelo stopnjevati. V sedmem razredu sem začel hoditi na matematični krožek, sicer za osmošolce, ki ga je organiziral moj zdajšnji mentor, profesor Kristijan Kocbek. V devetem razredu sem na njegovo pobudo obiskoval priprave na matematične olimpijade, kjer sem bil zelo blizu uvrstitvi na srednjeevropsko matematično olimpijado, v prvem letniku pa sem prišel na pravo olimpijado – MMO,” pravi mladi matematik.
Lovra odlikujeta široka razgledanost in trden značaj. “Gre za vsestransko nadarjenega, obetavnega, resnega, vztrajnega in odgovornega fanta, ki pri pouku ves čas aktivno sodeluje, kritično razmišlja in brez težav osvaja nova znanja, ki daleč presegajo nivo, ki ga zmore velika večina njegovih vrstnikov. Med drugim vse to dokazuje s svojimi vrhunskimi rezultati na tekmovanjih iz matematike in logike, kot tudi pri drugih predmetih,” pravi njegov mentor Kristijan Kocbek. Mentor pravi, da je Lovro v razredu priljubljen, komunikativen in odprt dijak, ki rad pomaga sošolcem.
 
https://www.mladi-upi.si/ 

Dostopnost