Le Macaron d’or – tekmovanje v peki francoskih sladic

Na pobudo Francoskega inštituta v Sloveniji smo tudi letos izvedli tekmovanje v peki sladic Zlati makron in izbrali tri najboljše. Izjemne sladice so nas pustile brez besed. Najboljša sladica so bile tartelettes au citron et aux framboises (limonine pite z malinami) Sare Vučajnk iz 1. g-razreda. Pite, ki kličejo in dišijo po pomladi! Na drugo mesto so se uvrstili odlični makroni Lene Pekošak iz 3. b, ki to sladico povezuje s spomini na enomesečno bivanje v Franciji. Lenini makroni so kot Proustove magdalenice! Tretje mesto pa si delita čokoladni fondant Elmedine Mašala in chouquettes Aline Urbanc, dijakinj iz 1. c-razreda. Elmedina in Alina sta sladici pripravili skupaj s svojima francoskima prijateljicama, zato simbolizirata odprtost duha in spoštovanje drugih kultur, kot je zapisala Elmedina. Vsem za odlične sladice iskreno čestitamo. Bravo!

Dostopnost