Kviz o generalu Rudolfu Maistru

V četrtek, 23. 11. 2017, je na I. gimnaziji v Celju potekal kviz o generalu Rudolfu Maistru. Sodelovalo je šest slovenskih gimnazij: Gimnazija Poljane, Gimnazija Kranj, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Prva gimnazija Maribor, Gimnazija Ptuj in I. gimnazija v Celju.

Kviz je postal tradicionalen in ga vsako leto na državni praznik, na dan Rudolfa Maistra, organizira ena izmed gimnazij. V letošnjem letu je organizacijo prevzela I. gimnazija v Celju v sodelovanju z Društvom generala Maistra Celje

Po prihodu ekip na I. gimnazijo v Celju in kratkem okrepčilu so si tekmovalci z mentorji ogledali Pokrajinski muzej Celje in staro mestno jedro. Po končanem ogledu je sledil kratek kulturni program. Pred začetkom kviza sta goste, mentorje, profesorje in dijake nagovorila ravnatelj I. gimnazije v Celju gospod dr. Anton Šepetavc in predsednik Društva generala Maistra Celje gospod Uroš Arnuš.

Tekmovalci so pokazali odlično poznavanje življenja in delovanja enega najpomembnejših Slovencev 20. stoletja, v preteklosti žal večkrat pozabljenega. Tudi danes ugotavljamo, da je ta veliki rodoljub, ki je odločilno pripomogel k ohranitvi slovenske severne meje, v javnosti premalo poznan. S prireditvami, kot je kviz med mladimi, krepimo domoljubje, narodno zavest in sporočilnost generala Rudolfa Maistra.

Po zaključku kviza je predsednik Društva generala Maistra Celje gospod Uroš Arnuš tekmovalcem in mentorjem podelil priznanja in spominska darila. Rezultati so bili sledeči:

  1. Gimnazija Ptuj
  2. I. gimnazija v Celju
  3. Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik
  4. Gimnazija Kranj
  5. Gimnazija Poljane
  6. Prva gimnazija Maribor

 

Pred slovesom smo se mentorji dogovorili, da bo kviz leta 2018 gostila Gimnazija Kranj.

Dostopnost