Kajuh Press na sprejemu pri predsedniku

Dijaki – novinarji, ki so letos sodelovali v Dnevnikovem projektu Obrazi prihodnosti (pisali so o plonkanju, naredili intervju z Blažem Podgorškom in reportažo o reševalnih psih), so se udeležili sklepne prireditve v Ljubljani v Lutkovnem gledališču. Program je povezoval Klemen Bunderla, nastopil pa je tudi stand-up komik Boštjan Gorenc – Pižama. 

Mlade novinarje je najprej pozdravila idejna vodja projekta, Suzana Rankov, nekdanja odgovorna urednica časnika Dnevnik, ki je izpostavila, da se ji niti v sanjah ni zdelo, da bo odziv tako dober (sodelovalo je 19 gimnazij, oziroma 151 dijakov). Rekla je še, da se zavedajo, da mladi ne berejo več časopisa, vendar upajo, da so morda s tem projektom komu ta medij vendarle približali. 

Priznanja in nagrade je podelil gospod Miran Lesjak, vršilec dolžnosti odgovornega urednika, dijaki in mentorji pa so se vsak po svoje zahvalili Dnevniku in novinarju mentorju.

Po prireditvi je sledil slavnostni sprejem pri predsedniku republike v njegovi palači. Gospod predsednik je navzoče najprej lepo pozdravil in jim čestital za uspešno delo, nato pa izpostavil, da Slovenijo čaka še veliko dela na področju mladih, zato ga je zanimalo, kako si mladi predstavljajo prihodnost. V ospredju pogovora so bili trije obrazi prihodnosti: smučar Miha Horbat, dobitnica bronaste medalje iz naravoslovja Maruša Kerenčič in perspektivni mladi pianist Urban Stanič. Pogovor z njimi je povezoval Klemen Bunderla. 

Po pogovoru smo se dijaki in mentorji z gospodom predsednikom Borutom Pahorjem tudi fotografirali. Dnevnikov projekt Obrazi prihodnosti se je tako zaključil s prijetnim druženjem, ki se ga bomo z veseljem spominjali.

 

 

Dostopnost