Fotografski natečaj Moj vsakdan

Od 30. januarja je v Narodni galeriji na ogled fotografska razstava Neorealizem. Nova podoba v Italiji, 1932–1960, ki so jo pripravili v sodelovanju z Galerijo Fotografija. Razstavljenih je več kot 200 črno-belih fotografij italijanskih fotografov gibanja ”neorealizem”, ki prikazujejo realistične utrinke iz življenja v italijanskih mestih. Podobe razigranih otrok, neutrudnih delavcev, uglajenih Italijank in ležernih meščanov skupaj sestavljajo mozaik italijanskega vsakdana v časovnemu razponu, ki ga je močno zaznamoval tudi fašizem.

Narodna galerija organizira fotografski natečaj ”MOJ VSAKDAN”. K sodelovanju so vabljeni učenci in dijaki, ki odkrivajo vsakdan skozi fotografski objektiv. V objektiv torej ujemite trenutke, s katerimi se na svojih dnevnih poteh srečujete in pokažite, kakšen je vaš pogled na življenje okrog vas. 

Svoje črno-bele fotografije lahko v fizični obliki (največji format je lahko A4) do 15. marca 2018 pošljemo skupaj na naslov Narodne galerije v Ljubljani.

Nagradili in razstavili bodo tri najboljše fotografije, v natečajni komisiji pa bo tudi avtorica razstave Enrica Viganò. Avtorji treh najboljših fotografij bodo prejeli katalog razstave Neorealizem. Nova podoba v Italiji, 1932–1960 in si prislužili vodstvo po stalni zbirki Narodne galerije zase in za vse sošolke in sošolce.

Ker vemo, da je na naši šoli kar precej dobrih fotografov, nekaterih pa verjetno še niti nismo odkrili, sodelujte s svojimi izdelki, ki jih do 14. marca oddajte profesorici Vesni Milojević.

Dostopnost