Fedra 11-13 je osvojila literarno nagrado

Zadnja številka literarnega lista Fedra, ki ga izdajamo na I. gimnaziji v Celju, je osvojila nagrado za najboljše literarno glasilo v kategoriji srednjih šol in gimnazij v Sloveniji. Na razpis se je odzvalo 6 gimnazij oz. srednješolskih centrov, naša šola pa je s pestrostjo, izvirnostjo in kvaliteto prepričala komisijo.

Nagrado je podeljeval Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) v okviru Roševih dnevov 2015. Pri izbiranju je bila komisija pozorna na posamezne šolske literarne liste in posebne  literarne dosežke. Kriteriji, ki so jih vodili, so: pestrost književnih zvrsti in vrst (rezultat kvalitetnega pouka besedilnih vrst in dela v delavnici ustvarjalnega pisanja), pregledna urejenost lista, pristnost dijaškega izraza, jezikovna skrbnost, likovna in grafična podoba lista, učinkovito organiziran uredniški odbor, obvezni podatki v kolofonu, lektoriranje in navsezadnje ekološka utemeljenost izdajanja glasil na fizičnem papirju.

Ob tej priložnosti bi se želeli za podporo najprej zahvaliti gospodu ravnatelju dr. Antonu Šepetavcu, saj nam v veliki meri dovoljuje literarno umetniško svobodo. Nagrajeno številko literarnega lista je oblikoval Branko Bezgovšek; za njegovo pomoč pri postavitvi se iskreno zahvaljujemo. Vsem, ki ste soustvarjali vsebino Fedre 11–13, prav tako hvala, saj smo s skupnim delom ustvarili bogat gimnazijski almanah. 

Čestitamo!

 

Mentorici Fedre

Klara Pavšer Stropnik, prof.,

Bernarda Jelen, prof.

Dostopnost