Čudovit odziv po koncertu našega pevskega zbora in orkestra v Ljubljani

Mešani mladinski pevski zbor in orkester I. gimnazije v Celju, Akademski pevski zbor Mohorjan Prevalje in Akademski pevski zbor Karel Destovnik Kajuh Celje so včeraj, v sredo, 4. januarja 2023, ponovno izvedli celovečerni koncert z naslovom Rojstvo luči, tokrat v okviru  Sakralnega abonmaja v cerkvi sv. Trojice v Ljubljani.

Osrednja točka sporeda je bila kantata skladateljice Tadeje Vulc, ki so jo pevci in instrumentalisti krstno predstavili občinstvu 15. decembra 2022 na našem božično-novoletnem koncertu ter nato ponovili 18. decembra v Vojniku in 26. decembra na Prevaljah.

Zbor in orkester sta nastopila pod vodstvom dirigentov Uroša Jurgeca in Tomaža Marčiča. Izvajalci so bili med in po koncertu deležni čudovitega odziva občinstva v do zadnjega kotička napolnjeni cerkvi sv. Trojice. Še posebej so bili veseli obiska glasbenih strokovnjakov, med katerimi so bili Lojze Lebič, Stojan Kuret, Martina Burger …  Slednja dva sta z izbranimi besedami in z velikim odobravanjem  pohvalila izvajanje zbora in orkestra, spored – posebej kantato Tadeje Vulc in oba dirigenta.

Rojstvo luči žari in odmeva v srcih vseh, ki so se udeležili katerega od koncertov.

Niz izvedb koncertnega projekta Rojstvo luči naj bi se zaključil z nastopom v Celovcu, kamor so izvajalce povabili tamkajšnji organizatorji.

 

Priloženi dokumenti:

Dostopnost