Božično-novoletni koncert I. gimnazije v Celju

Božično-novoletni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora in Orkestra I. gimnazije v Celju je bil posvečen dvema jubilejema: 100-letnici rojstva profesorja in nekdanjega ravnatelja Tineta Orla in 100-letnici stavbe, v kateri deluje naša šola. Koncertu sta zato prisostvovala gospa Tanja Orel Šturm in gospod Boris Orel, hči in sin jubilanta. Koncerta se je tudi letos udeležil najstarejši celjski gimnazijec, gospod Milan Stante, ki je maturiral daljnega leta 1934. 

Poleg zbora in orkestra so na koncertu pod mentorstvom prof. Davorja Mikulića nastopili solisti Tilen Naraks, Maša Malgaj in Mojca Žerjav, solistke – članice zbora Sabrina Zavšek,  Pina Grobelšek, Urša Lojen in Una Rašič ter oktet Kajuh. Program je povezoval Jurij Martinčič. 

Slavnostno vzdušje je poudaril skrbno izbran, nekonvencionalen spored skladb, ki je presegel običajno programsko naravnanost tovrstnih dogodkov. Prav posebno vrednost imajo sveže, pretanjeno oblikovane in v smiselni lok povezane priredbe prof. Tomaža Marčiča, ki se je spet izkazal v štirih vlogah – kot zborovodja, dirigent orkestra, umetniški vodja okteta Kajuh in pisec priredb. 

Vsem nastopajočim in organizatorjem se zahvaljujemo za nepozabno glasbeno doživetje in jim iskreno čestitamo. Hvala tudi dijakom 2. d razreda, ki so pomagali pri organizaciji.

Dostopnost