8. Zlati makron

Francoski inštitut v Sloveniji letos že 8. leto organizira tekmovanje v peki francoskih sladic Zlati makron. Naši ljubitelji francoščine in harmonije okusov so z veseljem sprejeli izziv in tudi letos pripravili odlične sladice. Žirija je imela res težko delo. Izbrali smo pet najboljših; peto mesto si delijo Daša Lenko, Deja Vnučec in Livija Križnar, ki so pripravile clafoutis, ter Neža Stepišnik in Zala Plevnik s tarte Tatin. Četrto mesto je pripadlo Alini Urbanc za njen čokoladni mousse. Tretje mesto si je prislužila Špela Žičkar z makroni, drugo mesto Luri Urankar z malinovo pito, prvo mesto pa si je pripekla Sara Vučajnk s pregrešno dobrimi torticami, za katere je sama pripravila recept.

Hvala Zali Plevnik in Niki Husinec, ki sta odlično povezovali program ter Klei Testaniere, Katarini Tržan in Gašperju Brvarju, ki so nas s francoskimi pesmimi pričarali pravo francosko vzdušje.

Za odlične sladice pa prav vsem, ki ste poskrbeli, da smo res uživali, iskrene čestitke oziroma kot bi rekli Francozi: Chapeau !

 

 

Dostopnost