Zlati makron – Naj zadiši po francoskih sladicah!

Zlati makron ponovno vabi, da se preizkusite v pripravi francoskih sladic. Do 6. 6. 2021 doma pripravite francosko sladico po lastnem izboru, naredite čim bolj izvirno fotografijo, kateri dodate lastno noto ali »pomežik« Franciji ter izpolnite prijavnico, ki vključuje fotografijo in besedilo s predstavitvijo vaše sladice na naslov andrejka.lorencak@prvagim.si. Prijavnice najdete v Teamsovih učilnicah.

S francosko lektorico Mary Ellen Ramasimanana Virtič bova med prejetimi prijavnicami izbrali tri najboljše in jih najkasneje do 9. 6. 2021 poslali na Francoski inštitut v Sloveniji. Ocenjevali bova težavnost recepta, izgled pripravljene sladice, izvirnost fotografije in seveda vaš opis sladice.

Francoski inštitut bo nagradil 15 najboljših predstavitev na državnem nivoju s čudovito knjigo na temo francoskih slaščic. Zmagovalec tekmovanja pa bo imel priložnost sodelovati na slaščičarskem tečaju kuharskega mojstra Naserja Gashija, botra izdaje za leto 2021, v delavnici njegove slaščičarne in pekarne La Ganache in se naučili pripraviti makrone ali francosko pecivo.

Veliko užitkov pri pripravi in okušanju sladic!

Andreja Lorenčak

 

Foto: lanskoletna nagrajena sladica Eneje Paradiž

 

 

Priloženi dokumenti:


Warning: Undefined variable $caption in /var/www/html/wp-content/themes/generatepress_child/partials/dokumenti.php on line 83

Warning: Undefined variable $caption in /var/www/html/wp-content/themes/generatepress_child/partials/dokumenti.php on line 106
Dostopnost