Zlati celjski grb za ravnatelja in še pet za druge naše

S ponosom in veseljem sporočamo, da je naš ravnatelj, dr. Anton Šepetavc, med letošnjimi prejemniki zlatih celjskih grbov.

Ravnatelj bo zlati celjski grb prejel za odlično vodenje šole, neutrudno delo pri prenovi in razvoju I. gimnazije v Celju, predanost vzgojno-izobraževalnemu procesu ter prenašanje znanja in vrednot na številne generacije dijakov.

Dr. Anton Šepetavc, tudi sam bivši kajuhovec (1973–1977), profesor slovenščine in francoščine, ima za sabo dolgo, široko in raznoliko pedagoško pot. Kot le malokdo je kot učenec in učitelj prehodil vso horizontalo in vertikalo  slovenskega šolstva. Na I. gimnaziji v Celju dela že več kot 35 let, zadnjih 14 let tudi kot ravnatelj. Vso svojo poklicno pot si je na najrazličnejših področjih v šoli prizadeval za spremembe in novosti. Kot mentor Kulturnega društva Antona Aškerca (1986–1991), ki združuje vso kulturno dejavnost na I. gimnaziji v Celju, je med drugim ustanovil kulturniško glasilo in pomagal udejanjiti prvo slovensko srednješolsko eksperimentalno gledališče. Bil je začetnik Top Classica, soustanovitelj in organizacijski mentor šolskega orkestra, mentor raznih krožkov in številnih raziskovalnih nalog. Posegel je tudi v športno življenje šole:  leta 1998 je ustanovil šolsko nogometno ligo, 9 let pa je tudi vodil šolsko reprezentanco in z njo dosegel odlične rezultate. Kot pedagoški koordinator športnih oddelkov (2002–2007) je spoznal večplastnost tega izobraževalnega programa in preoblikoval organizacijo dela tako, da dobro deluje še danes. V času svojega ravnateljevanja mu je uspelo tako v pedagoškem kot učno-tehnološkem pogledu izjemno posodobiti šolo, pa tudi krepko obnoviti samo zgradbo in njeno okolje. Med njegove najbolj vidne dosežke gotovo sodi izgradnja težko pričakovane telovadnice – Dvorane Kajuh, pa zunanjih športnih igrišč, jedilnice, dvorane Gimnazijka … Dr. Anton Šepetavc je široko razgledan in akademsko najvišje izobražen človek, ki ga odlikujejo skromnost, ustvarjalnost, marljivost, predanost šoli ter prirojen pedagoški eros. Je trden podpornik mnogih šolskih in obšolskih dejavnosti in projektov. Zelo je naklonjen dijakom, spoštuje jih in podpira. V svoji tenkočutnosti je za njihove stiske tudi zelo dojemljiv in vedno pripravljen pomagati. K temu spodbuja tudi profesorje šole.

Leta 2014 je že prejel najvišjo državno nagrado  za življenjsko delo na področju srednjega šolstva, leta 2018 pa priznanje Primus – zaslužni ravnatelj.

Mestni svet Mestne občine Celje je potrdil nominacije na seji v torek, 2. februarja 2021. Priznanje bodo nagrajenci prejeli na slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje 11. aprila.

Poleg ravnatelja bo grbe prejelo še pet naših: srebrnega legendarni košarkarski trener in nekdanji profesor na naši šoli Milan (Mile) Čepin, kristalnega pa najodličnejši  študentje diplomanti: Neža Ema Komel (FGG LJ), Tina Robič (MF LJ), Anja Ulaga (PeF MB) in Vesna Vrečko Pizzulin (FF UM). Posredno je naš tudi zlati grb Celjske Mohorjeve družbe, ki jo je pred 170 leti ustanovil naš bivši dijak, škof, pesnik in narodni buditelj Anton Martin Slomšek.

Ravnatelju in vsem drugim nagrajencem v imenu šole, profesorjev in dijakov, iskreno čestitamo.

Darja Marčič, predsednica Sveta šole

 

Dostopnost