Za Celje in Slovenijo

Z veseljem in ponosom smo v petek, 8. aprila, že 10. zapovrstjo na ploščadi pred šolo v počastitev praznika Mestne občine Celje in v spomin generala Maistra organizirali v slovenskem prostoru unikatno predstavitev t. i. javnih služb, ki predstavljajo obrambno-varnostno-reševalno strukturo Mestne občine Celje (Slovenska vojska,  Policija, Poklicna gasilska enota Celje, Civilna zaščita, NMP SB Celje). Jubilejna predstavitev je bila še posebej bogata in je pritegnila pozornost številnih dijakov in profesorjev, malčkov z vzgojiteljicami iz sosednjega in drugih vrtcev ter mimoidočih krajanov.

Po lepi tradiciji smo tudi tokrat v popoldanskem času v naši Dvorani Kajuh organizirali nogometni turnir veteranov, na katerem je sodelovalo pet ekip (MORS, Policija, MOC, Celjski zdravniki in I. gimnazija v Celju), zmagali pa so – kot se v (po)koronskem času spodobi –  zdravniki.

Predstavitev, ki ima vzgojno in državotvorno vlogo tudi na medgeneracijski ravni, že vsa leta organiziramo v odličnem sodelovanju z Mestno občino Celje in Slovensko vojsko, ki se jima ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo.

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj

 

Dostopnost