Z znanjem tujih jezikov do pokemonov

Na šoli nadaljujemo z delavnicami in predstavitvami za osnovnošolce. Prejšnji petek smo gostili 52 osnovnošolcev s celjskih in okoliških šol, ki so našo šolo dodobra spoznali s pomočjo znanja tujih jezikov. 

V angleščini so se namreč morali znati orientirati po šoli in najti pokestop, kjer so morali dokazati, da poznajo našo šolo. Na izžrebano vprašanje so morali znati odgovoriti v enem izmed štirih tujih jezkih, ki se jih pri nas dijaki učijo kot obvezni in kot drugi tuji jezik. Če so poznali pravilen odgovor, so prejeli pokemona.  

Kako jim je šlo? Glede na odziv so se odlično znašli na šoli, uolovili so vse pokemone, niso se pustili prestrašiti komisijam dijakov iz 4. d in 1. č, nekateri pa so bili tako zagnani, da so nabrali več pokemonov, kot je bilo treba.

Po tekmovanju smo za osnovnošolce pripravili še kratek kulturni program v Gimnazijki in jim podelili priznanja.

Dogajanje je spremljala tudi novinarska ekipa: Nika Gradišek (Kajuh Press): http://kajuh-press.splet.arnes.si/splosno/z-znanjem-do-pokemonov/ , Lara Bezgovšek (snapchat), Dejan Zvonar (fotoreporter), Tadej Počivavšek in Sebastjan Tkavc (Kajuh TV). 

 

Dostopnost