Vrhunski rezultati naših debaterjev na mednarodni ravni

Med 11. in 16. marcem je potekal online debatni turnir International Debate Tournament Ljutomer. Ljutomer velja za enega največjih turnirjev na svetu, udeležilo se ga je preko 160 ekip iz celega sveta. Naši dve ekipi sta se odrezali odlično, saj sta bili 2. in 3. najboljši slovenski ekipi. Ekipa Deodamnatus, v kateri so debatirali Art Špegel, Nik Verstovšek in Eva Leskovar, se je uvrstila v osmino finala, kjer so izpadli proti izjemno močni kitajski nacionalni ekipi. Skupno so tako zasedli 14. mesto. Art pa je dosegel naziv najboljšega slovenskega govorca in se uvrstil na 5. mesto govorcev, ki imajo angleščino kot tuj jezik. Ekipa Insania, ki so jo sestavljali Nina Ellen Blake, Lan Gradišek, Marisa Zorec in Ajda Ušen, pa se je uvrstila na 29. mesto.

Turnirja sta se kot sodnici udeležili tudi Metka Vodušek in Nika Gradišek, bivši dijakinji. Metka je sodila celo v polfinalu.

Art pa se je z nacionalno ekipo udeležil tudi dveh drugih, izjemno prestižnih turnirjev; Harvard College World Schools Invitational in Chinese Schools Debate Championship. Na kitajskem turnirju je postal 2. najboljši evropski govorec.

Za odlične rezultate čestitamo vsem debaterjem in debatnima mentoricama, Metki Vodušek in Niki Gradišek. Za stalno podporo pa se zahvaljujemo tudi mentorici Tatjani Rozman in gospodu ravnatelju.

Dostopnost