Vrhunski muzikal Čisto novi svet

Sinoči smo v Celjskem domu imeli zadovoljstvo videti in slišati prvi muzikal v večstoletni zgodovini I. gimnazije v Celju, avtorsko delo našega zdaj že bivšega dijaka, zlatega maturanta Svena Pungartnika Rauterja in scenaristk Zarje Nemec in Tine Vorina.

Na odru so igralsko, pevsko in tudi plesno blesteli naši sedanji in nekateri zdaj tudi že bivši dijaki – zaradi koronskih razmer je bila uprizoritev možna šele zdaj, in še to v žal omejenih okvirih – Martin Mutec, Manja Vačovnik, Eva Ana Žmahar, Gal Šmajs, Neža Zevnik in Ažbe Cekin. Dogajanje na odru  so popestrile plesalke Neža Apšner, Nika Polšak in Ema Šolar, pa tudi statista Martin Cekin in Aljaž Polšak. Spremljal jih je orkester, tudi sestavljen iz naših sedanjih in nekdanjih dijakov (Anika Čemažar, flavta, Klemen Kodrun, klarinet, Troy Fonda, saksofon, Tadej Drnovšek, trobenta, Grega Vinko, pozavna, Sara Jezernik, Maša Krznar, Katarina Viher (violine), Ajda Drnovšek, čelo, Luka Kolar, bobni, Domen Tisel, tolkala, Žana Košenina, bas kitara, in Matic Petek, klavir), ki ga je suvereno vodil sam avtor Sven P. Rauter, študent glasbe in prava, več kot očitno pa tudi izjemen glasbeni in skladateljski talent.

Predstava je ob stoječih ovacijah izzvenela v nepozaben večer in iskreno navdušenje nad sposobnostmi in talenti kar vseh po vrsti, ki so tako zahtevno delo opravili zares vrhunsko. Pri postavitvi je ves čas nadvse požrtvovalno pomagala s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem ga. Tanja Pečenko iz Ljubljane, vpeto v to nepozabno premiero pa je bilo tudi kar nekaj na I. gimnaziji zaposlenih. Med njimi je treba še posebej izpostaviti prof. Tomaža Marčiča, ki je poskrbel za življenjsko povezavo med realizmom današnjosti in romantično vznesenostjo ustvarjalcev. Organizacijsko je delo odlično izpeljala Ana Lavbič, koncertni list je vzorno pripravila Adrijana Požun Pavlovič, Lea Gornjak je oblikovala plakat, Nataša Peunik je poskrbela za medijsko promocijo, tajnica Petra Zalokar za cvetje in hrano, Jože Petrak Zajc za fotografije, naši fantje pod vodstvom Branka Bezgovška za snemanje…

Vsem, zlasti pa seveda nastopajočim in briljantnemu Svenu, se za odlično opravljeno delo iskreno zahvaljujem v svojem in v imenu I. gimnazije, ki je zelo ponosna, da ima take dijake. Bravo, Kajuh!

Anton Šepetavc, ravnatelj

 

(Fotografije si lahko ogledate v spletni galeriji.)

Dostopnost