Vabilo na koncert pevskega zbora

V stolni cerkvi sv. Danijela v Celju bo v sredo, 27. marca 2024, ob 19. uri, koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju pod vodstvom dirigenta Tomaža Marčiča.

Na sporedu bo REQUIEM Maurica Durufléja,  obsežno delo enega zadnjih francoskih impresionističnih skladateljev. V maši za umrle, ki v naslovu nosi obet večnega miru, Duruflé prefinjeno prepleta gregorijanske napeve z glasbeno govorico iztekajočega se impresionizma. Kljub tematiki minljivosti življenja skladba izžareva mir, vero in upanje.

Poleg zbora bosta nastopila pevska solista Luri Urankar (mentorica Mojca Hladnik) in Lovro Korošec (nekdanji dijak naše šole, diplomant ljubljanske in graške glasbene akademije) ter akademska koncertna harmonikarja Andraž Frece (prav tako naš nekdanji dijak) in Dejan Kušer.

Naš zbor bo pred tem Duruflejevo veličastno delo izvedel že na dveh koncertih –  v soboto, 23. marca, v stolni cerkvi v Kopru in v nedeljo, 24. marca, v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Na odru bo pel skupaj z Zborom Slovenske filharmonije pod vodstvom svetovno znanega zborovskega dirigenta Stephena Laytona, kar je za pevce in njihovega zborovodjo Tomaža Marčiča veliko priznanje.

Vstop na koncert v Celju bo prost.

Vljudno vabljeni!

Fotografijo  je posnela Zarja Ozvatič iz 3. e razreda v ponedeljek, 18. marca, ko je zbor obiskal in z njim vadil Stephen Layton.

Dostopnost