Vabilo na Dan odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan” – spoznajte vrhunsko znanost – od koderkoli

V soboto, 27. marca 2021, se bo od 9.00 do 14.00 odvijal epidemiološkim razmeram prilagojen Dan odprtih vrat Instituta »Jožef Stefan«, ki je namenjen ogledu in spoznavanju našega največjega raziskovalnega inštituta.

Prva izvedba Dneva odprtih vrat na daljavo omogoča, da se sami, v družinskem ali prijateljskem krogu v predstavitve in pogovore o raziskovanju vključite od koderkoli.

Za znanstvene navdušence je dostopnih 29 raziskovalnih odsekov in centrov, zbranih v 10 programov, ki so povezani v 4 tematske sklope: a) Snov, internet, biotehnologija, v) Biologija, kemija, fizika, d) Znanje, sistemi, materiali, okolje in d) Energija.

Z raziskovalci se boste lahko o njihovem delu in področjih raziskav pogovorili v okviru enournih predstavitev. Pripravljeni so tudi termini v angleščini za angleško govoreče obiskovalce.

Z željo, da se med znanstveniki in obiskovalci v okviru obiska na daljavo razvije pogovor, je udeležba na posameznem programu številčno omejena, zato se priporoča, da si za področja, ki vas najbolj zanimajo, rezervirate svoje mesto. Prijave se zbira do zapolnitve mest. Več informacij o programih, prijavah in načinu udeležbe je dostopnih na spletni strani www.dov.ijs.si.

Vabljeni!

Dostopnost