V okviru programa EPAS v Bruslju

Profesorica Andreja Lorenčak sem se udeležila dvodnevnega seminarja za mentorje programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) v Bruslju, ki ga je organizirala Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Seminar je potekal od srede, 20. marca, do petka, 22. marca 2024.

Udeleženci seminarja smo v prostorih Evropske komisije pobliže spoznali delovanje le-te, izobraževanje pa nam je ponudilo tudi pregled delovanja ostalih evropskih institucij.  Pogovor je tekel o nekaterih izpostavljenih evropskih tematikah, kot sta na primer Zeleni dogovor in kmetijska politika, o izobraževalnih priložnostih, ki nam jih EU ponuja, pa tudi o dezinformacijah, ki jih v današnjem svetu ne manjka. Zelo zanimiv je bil obisk Parlamentariuma in voden ogleda Hiše Evropske zgodovine. Če boste odpotovali v Bruselj, toplo priporočamo!

Tokratnega seminarja v Bruslju se je udeležilo skupaj 24 mentorjev EPAS iz Slovenije. Bil je navdihujoč in nam je vlil veliko pozitivne energije za nadaljnje delo.

Dostopnost