Uspešen 17. Frankofonski dan

Mesto Celje je v petek, 27. 3. 2015, ponovno postalo prestolnica slovenskih srednješolskih frankofonov in frankofilov, ki so na odrskih deskah Slovenskega ljudskega gledališča Celje predstavili svoje gledališko ustvarjanje v francoskem jeziku. Dogodek organizira Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, s Francoskim inštitutom v Sloveniji, s Slovenskim ljudskim gledališčem Celje. Tudi naša gimnazija je, kot vsa leta doslej, sodelovala in pomagala pri organizaciji tega čudovitega dogodka.

17. Frankofonski dan je zaznamovalo delo sodobnega francoskega avtorja Davida Lescota »Européenne«. Na inovativen način ga je uprizorilo 88 dijakov in kar trinajst slovenskih gimnazij, ki so tesno sodelovale. Delo sta režirala mlada francoska režiserja Léa Carton de Grammont in Pierre Andrau, kar je za dijake predstavljalo svojevrsten izziv, saj so vsa režijska navodila prejeli v francoskem jeziku, pri tem pa so se odlično znašli.

Našo šolo so zastopali Jana Gulin, Žaklina Stević in Tin Centrih, ki jim za lepo francoščino in uspešen nastop iskreno čestitamo!

 

Mentorica francoskega krožka

Andreja Lorenčak, prof.

Dostopnost