Urban, čestitamo!

Naš Urban Jezernik, eden od tistih, ki so na svojo pot odličnosti v matematiki stopili pod mentorstvom prof. Kristijana Kocbeka v srednješolskih letih na Kajuhu, nas je spet razveselil.

“Ljubljana, 28. 11. 2023 – Na slavnostni seji Senata Univerze v Ljubljani so podelili nazive častni doktor, častni senator, zlate plakete, plaketo Pro Universitate labacensi ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljicam/učiteljem in visokošolskim sodelavkam/sodelavcem. Naziv častni doktor Univerze v Ljubljani, ki se ga podeljuje za izjemne dosežke na področju znanosti in umetnosti, je letos prejel prof. dr. Uroš Seljak, zlato plaketo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani je prejel prof. dr. Miha Ravnik; svečano listino za mlade visokošolske učitelje in učiteljice ter visokošolske sodelavke in sodelavce je prejel doc. dr. Urban Jezernik.

Doc. dr. Urban Jezernik, prejemnik svečane listine za mlade visokošolske učitelje, je leta 2016 na naši fakulteti doktoriral iz matematike in za disertacijo prejel mednarodno nagrado Baer Prize. Leta 2019 je prejel prestižno štipendijo Marie Curie. Raziskovalno se ukvarja s teorijo grup, predvsem s problemom Emmy Noether In Babaijevo domnevo.”

Objava na spletni strani: https://www.fmf.uni-lj.si/sl/obvestila/obvestilo/36862/prejemniki-nagrad-univerze-v-ljubljani/

Urban, ponosni smo nate!

Dostopnost