Tudi na jesenski maturi nadpovprečni

Na državni ravni se je na jesenskem roku z izpiti splošne mature spoprijelo 811 kandidatov, a opravilo jo je le 50,68 %. Na I. gimnaziji smo imeli 9 kandidatov; nekateri so popravljali le kakšno negativno oceno z junijskega roka, nekateri pa izboljševali prejšnje dosežke. Od  devetih jih je uspešno (kakšen tudi precej točkovno boljše kot prej) opravilo z izpiti osem; spodletelo je pri matematiki le enemu glasbeniku. To pomeni, da smo na I. gimnaziji maturo tudi v jesenskem roku opravili  nadpovprečno (89 %).  Če seštejemo maturitetno pomlad in jesen 2020, ugotovimo nadvse razveseljivo stanje: 0d 180 naših jih je maturo opravilo 179 ali 99,4 %. Imamo 21 zlatih maturantov, tudi eno diamantno, imamo pa skupaj tudi več kot 60 takih, ki so dosegli 24 točk in več, kar že od nekdaj velja za odličen uspeh.

Zelo ponosni smo na najboljše, a nič manj tudi na vse ostale, ki so uspešno, čeprav s kakšno točko manj, opravili maturo. Kolikor nam je znano, se je veliki večini letošnjih maturantov uspelo vpisati na zaželeni študijski program. To pa je tisto, kar šolo še posebej navdaja z zadovoljstvom in občutkom zmagoslavja. V koronskem šolskem letu 2019/20 smo do cilja pripeljali praktično vse naše. Izpolnili smo svojo pedagoško dolžnost, a zahvala za res dobro opravljeno delo gre nič manj tudi našim fantom in dekletom, njihovim staršem in družinam. Hvala!

Maturantke in maturanti 2020, vso srečo na vaši študijski, poklicni in nadaljnji življenjski poti vam želim! Bilo mi je v veselje in čast preživeti ta štiri leta z vami in vašimi.

S spoštovanjem, dr. Anton Šepetavc, ravnatelj

Dostopnost