Trije likovni razpisi

Likovniki lahko svojo kreativnost pokažete na treh razpisih, ki sledijo v nadaljevanju:

1. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez razpisuje nagradni likovni natečaj za oblikovanje olimpijskega plakata. Naši dijaki lahko sodelujejo v kategoriji srednješolcev od 15 do 18 let. V primeru uvrstitve med zmagovalne plakate, bi svojega lahko videli natisnjenega in uporabljenega kot “jumbo” plakat na mnogih plakatnih površinah po Sloveniji. 

Vsi, ki bi se želeli preizkusiti v likovni kategoriji oblikovanja plakata, lahko več informacij o natečaju dobite pri profesorici Vesni Milojević, a pohitite, saj vaše izdelke pričakujemo do 25. 1. 2016.

2. Srednja šola Josipa Jurčiča iz Ivančne Gorice razpisuje likovni natečaj z naslovom Znak za mladost in modrost v korak. Gre za likovno delo s področja grafičnega oblikovanja znaka za sodobno srednjo šolo. Časa imate do 20. 2. 2016. Več informacij dobite prav tako pri profesorici Vesni Milojević.

3. Naša gimnazija vabi vse, ki bi želeli razstaviti svoja likovna dela v šolski galeriji Vagon, da se še ta teden odločite za to in se prijavite pri Vesni Milojević, prof. Vaša dela bi morala biti oddana najkasneje do 1. 2. 2016, da bi razstavo lahko postavili v sklopu Kulturnega maratona 2016. Idealno bi bilo, če bi jih izdelali prav za to prireditev.

Vabljeni!

Dostopnost