Top Classic 2023

Kulturno društvo Antona Aškerca je v petek, 22. decembra 2023, v Dvorani Kajuh s še enim uspešno izvedenim Top Classicom postavilo piko na i predprazničnemu razpoloženju na naši gimnaziji. Na odru se je zvrstilo šestnajst doživeto izvedenih vokalno-instrumentalnih točk različnih glasbenih žanrov, pred odrom pa so z dinamičnimi koreografijami gledalce navdušile plesalke in akrobata. Prav vsi so poželi velik aplavz obiskovalcev. Dogajanje so budno spremljali člani foto-video krožka. S posnetki in animacijami na velikem platnu so pričarali praznično razpoloženje v dvorani, fotografije pa si že lahko ogledate v spletni galeriji, na Facebooku in Instagramu. Pri nastajanju animacij so tvorno sodelovale tudi naše likovnice. Avtorica logotipa je Lucy Brinovec.

Za koncept letošnjega Top Classica in bolj hudomušno naravnano vezno besedilo sta poskrbela Žan Luka Umičevič in Džana Porić s pomočjo Žive Tanko in Lee Vrečko, prireditev pa so sproščeno in zabavno povezovali Urban Skok, Lana Lampret in Bor Pražnikar, ki se je sprehodil tudi med obiskovalci in jih aktivno vključil v dogajanje.

Iskrena hvala vsem nastopajočim, ustvarjalcem scenarija, plesalcem, foto-video krožku, likovnikom in somentorjem Damjani Rebek, Maji Medvešek, Branku Bezgovšku, Aneju Bezgovšku, Jožetu Petraku Zajcu in Hani Grubelnik.

Še posebej se zahvaljujemo gospodu ravnatelju dr. Antonu Šepetavcu, brez njegove podpore, njegovega razumevanja in posluha za naše ideje in želje Top Classic v vseh teh letih ne bi mogel zrasti v tako spektakularno prireditev, kot je danes.

 

Juana Robida, mentorica Kulturnega društva Antona Aškerca

Dostopnost