Top Classic 2018 v znamenju presežkov

Top Classic 2018 je potekal zadnji šolski dan pred božično-novoletnimi počitnicami. Prireditev, ki je zaključila niz predprazničnih dogodkov naše gimnazije, nas je očarala in navdušila. Scenaristi so si zamislili tehten, premišljen koncept na temo 20. stoletja,  plesalci in likovniki pa so ga ustvarjalno oplemenitili ter s tem oblikovali imenitno prizorišče in podlago za glasbene točke ter povezavo med njimi.

Gre za drugi Top Classic v Dvorani Kajuh, ki se je že večkrat izkazala kot izvrsten prostor za različne kulturne dogodke. Gospod ravnatelj, dr. Anton Šepetavc, je po uvodnem pozdravu Nike Gradišek in Gala Šmajsa dijakom in profesorjem izrekel praznično voščilo. Nato je predsednik Dijaške skupnosti, Timotej Klinc, razglasil najboljše razrede v okviru tekmovanja za “naj smrečico”.

Na gimnazijskem odru se je zvrstilo kar 18 glasbenih točk popularne glasbe, med katerimi so bile tudi tri avtorske pesmi. Program je bil slogovno, vsebinsko in razpoloženjsko zelo pester in barvit. Mnogi izvajalci so nas presenetili in navdušili; pevci  z zanimivimi, izraznimi glasovi in občutenimi interpretacijami, inštrumentalisti z usklajeno, natančno igro, oboji z energijo in vživetostjo v glasbo.  

Zamisel in scenarij Top Classica 2018 so pripravili: Nika Gradišek, Gal Šmajs, Nika Polšak, Eva Železnik, Zala Gazvoda, Špela Bošnjak in Nace Korošec. Plesalce sta vodili  Eva Železnik in Hana Gazvoda, likovnike Neža Vengust.  Prireditev so multimedijsko podprli člani foto-video krožka, ki sta jih usmerjala Matic Conradi in Dejan Zvonar. 

Poklon in čestitke celotni ekipi Top Classica in vsem nastopajočim!

Za podporo in pomoč še enkrat hvala gospodu ravnatelju, dr. Antonu Šepetavcu, mentorjem in profesorjem Juani Robida,  Damjani Rebek, Maji Medvešek, Vesni Milojević, Branku Bezgovšku in Jožetu Petraku Zajcu. 

 

Dostopnost