Srečanje najstarejše povojne generacije celjskih maturantov

Deset gimnazijcev, ki so svoje srednješolsko šolanje zaključili leta 1946, torej prva povojna generacija celjskih maturantov, se je danes, 23. 9., po dolgih letih spet srečala v šolskih klopeh I. gimnazije v Celju. 
Pozdravil jih je ravnatelj, dr. Anton Šepetavc, ki je z njimi delil marsikatero anekdoto, govoril pa je tudi o spremembah v šoli,  tako v vsebinskem smislu kot glede v zadnjih letih močno prenovljene in osvežene stavbe.
Sošolce je pozdravil njihov predsednik, profesor Modic, ki je v stilu svojega očeta, legendarnega profesorja kemije “Nonija”, na tablo napisal in razložil duhovito matematično enačbo.
Med nekdanjimi dijaki je bila tudi profesorica matematike Ivica Žerovnik, ki je na I. gimnaziji poučevala do leta 1983 in se kot upokojenka v svojo šolo vsako leto ob različnih dogodkih zelo rada vrača.
Na koncu so vsi skupaj še nazdravili, preko skypea pa se je iz ZDA pridružil tudi Zvonko Fazarinc, znanstvenik in izumitelj, nekoč profesor na Stanfordu in eden vodilnih v podjetju Hewlett Packard. 
Da je I. gimnazija prisotna v nekaterih družinah dobesedno generacijsko, nazorno priča podatek, da je bil na srečanju tudi znani celjski anestezist, dr. Četina, ena od letošnjih zlatih maturantk I. gimnazije pa je njegova vnukinja Zala Četina. Gimnazijo pa je obiskoval tudi Zalin oče, sicer priznani kirurg v SB Celje. 
 
Dostopnost