Srečanje klasičnih gimnazij

Tradicionalno srečanje klasičnih gimnazij bo v četrtek, 12. maja 2022, na ploščadi, v lapidariju pri Pokrajinskem muzeju in na športnih igriščih I. gimnazije v Celju. Poleg naše šole, ki je letošnja gostiteljica, se bodo srečanja udeležile še štiri gimnazije, ki v Sloveniji izvajajo program klasične gimnazije: Gimnazija Poljane, Ljubljana, Prva gimnazija Maribor, Gimnazija Novo mesto in Gimnazija Škofja Loka.

S sodelovanjem in povezovanjem klasičnih gimnazij smo začeli v šolskem letu 2014/15  na pobudo naše gimnazije in ravnatelja dr. Antona Šepetavca. Srečanja povezujejo dijake, profesorje in ravnatelje tega specifičnega  gimnazijskega programa, hkrati pa tudi spodbujajo zanimanje za ta program.

V šolskem letu 2014/15 smo srečanje organizirali na I. gimnaziji v Celju, v naslednjih šolskih letih pa so srečanja pripravile tudi vse ostale gimnazije (Prva gimnazija Maribor že dvakrat). Veseli smo, da po »koronskem« premoru s srečanji spet nadaljujemo ravno pri nas.

Tokratno srečanje smo si zamislili kot antične olimpijske igre. Uvodni del srečanja se začne ob 9.30 na ploščadi pred našo gimnazijo,  nadaljuje se v lapidariju pri Pokrajinskem muzeju s slovesno zaobljubo športnikov, zaključi pa na naših športnih igriščih, kjer se bodo športne ekipe posameznih gimnazij pomerile v pentatlonu. Tega sestavljajo naslednje discipline: tek na 600 m, skok v daljino z utežmi, suvanje krogle, rokoborba in štafetni tek 5 x 200 m z ovirami. Zmagovalna ekipa bo nagrajena z bršljanovimi venčki.

Pričakujemo srdit boj za zmago in glasno navijanje mladega občinstva.

(Fotografije dogodka so objavljene v tej galeriji.)

Dostopnost