Sprejem zlatih maturantov in olimpijcev

»Ostanite naši, bodite ponosni na tole našo 210-letno gimnazijo, pa nase seveda,« je na sprejemu zlatih maturantov in olimpijcev dijakom čestital gospod ravnatelj.

Na naši šoli smo slavnostni sprejem za 23 zlatih maturantov in olimpijcev, med katerimi je tudi diamantna maturantka Saša Klezin, pripravili v sredo, 19. septembra. Najprej jih je nagovoril ravnatelj dr. Anton Šepetavc in jim skupaj s profesorico Alenko Jeromel, tajnico šolske maturitetne komisije, čestital za izjemne dosežke.

Maturo je na spomladanskem in jesenskem roku uspešno opravilo 191 od 195 dijakov, kar  je 98 %. Povprečno število točk na spomladanskem roku je bilo 22,54; od tega so dijaki splošne gimnazije dosegli povprečno 24,11 točke (kar pomeni, da so imeli v maturitetnem spričevalu skoraj same petice); dijaki klasične gimnazije so povprečno dosegli 21,17 točkedijaki športnega oddelka 18,69 točke in dijaki umetniške gimnazije 17,92.

Kaj je še povedal gospod ravnatelj maturantom? Kaj o svojem uspehu menijo dijaki? Na prireditvi sta bili novinarki Kajuh Pressa Nika Brance in Ona Kotnik, fotografiral je Matjaž Pinter: http://kajuh-press.splet.arnes.si/splosno/sprejem-zlatih-maturantov-in-olimpijcev/

Dostopnost