Spet en 1. september

Šola je kot železniška postaja: vlaki prihajajo in odhajajo, z njimi pa ljudje. Vsako leto odide ena generacija, pride pa druga. In vsako leto nam je ob tem lepo in hkrati malo tesno pri srcu. Poslavljamo se od tistih, ki smo z njimi preživeli štiri najlepša mladostna leta, in pozdravljamo tiste, ki danes, 1. septembra 2023, z njimi začenjamo novi štiriletni ciklus spoznavanja, srečevanja, druženja, zorenja in odraščanja pod streho 215-letne I. gimnazije v Celju.

Od nekdaj verjamem, da dobra šola ni samo učenje, ni samo pouk, ampak mnogo več kot to. In zato želim, da I. gimnazija tudi v tem šolskem letu – kljub nemirnemu svetu, v katerem živimo – ostane taka, kot je vedno bila in kot v svojem bistvu mora biti: prijazna, varna, topla, mladostna, vznemirljiva, ustvarjalna … Najlepših spominov vredna. Naš drugi dom.

Zavest o minljivosti nam narekuje, da v življenju sledimo lepoti in dobroti. V sebi in bližnjih.

Sledimo torej dobremu, negujmo lepo. Spoštujmo se. Imejmo se radi v šolskem letu 2023/24.

Na prvi šolski dan pa naj se nihče ne spozabi: pri nas ne fazanimo, mi smo šola s srcem. Prvošolce medse sprejemamo na kajuhovcem primeren način – prijazno in brez kakršnegakoli nasilja, omalovaževanja ali podcenjevanja.

Srečno in vse najboljše, vsem in vsakemu posebej, zaposlenim v šoli, staršem in dijakom,

Anton Šepetavc, ravnatelj

 

Dostopnost