Samotestiranje dijakov

Spoštovani starši, dragi dijaki!

Obveščamo vas, da smo 15. 4. 2021 prejeli okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v zvezi s poskusnim prostovoljnim samotestiranjem dijakov na virus SARS-CoV-2.

Namen testiranja je omogočiti dijakom šolanje v šolskih prostorih vse do poletnih počitnic in zagotoviti varno šolsko okolje tako dijakom kot tudi zaposlenim.

Poudarjamo, da je samotestiranje prostovoljno. O datumu izvedbe le-tega boste obveščeni naknadno, saj čakamo še na dodatna navodila MIZŠ.  Protokol prostovoljnega samotestiranja na SARS-CoV-2 dijakov v srednjih šolah je objavljen skupaj s ključnimi informacijami in navodili na spletni strani šole (Aktualni dokumenti).

Tu je tudi videoposnetek postopka (kliknite).

Vljudno vas prosimo, da omenjeno gradivo preberete in se skupaj s svojimi otroki pogovorite o možnosti sodelovanja vašega otroka pri samotestiranju s hitrimi antigenskimi testi.

Pred začetkom izvajanja prostovoljnega samotestiranja dijakov bomo potrebovali tudi soglasje staršev oz. zakonitih zastopnikov.  Soglasja bomo v teh dneh razdelili dijakom, ki so v šoli, ostali jih najdete na šolski spletni strani (Aktualni dokumenti).  Izpolnjena soglasja bomo zbirali v šoli, ko bo znano kaj več o datumu začetka in poteka samotestiranja.

Dostopnost