Samo za dekleta: Resnica ali izziv z inženirkami

V sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se je začela  kampanja za spodbujanje mladih deklet in žensk za STEM študije in poklice na družbenih omrežjih. Kampanja potekal na Facebook profilu Enakost spolov https://www.facebook.com/enakostspolov, seveda pa vse vsebine delimo tudi na našem profilu https://www.facebook.com/InzenirjiBomo in Instagram profilu https://www.instagram.com/inzenirjibomo/

 

Kampanjo smo zastavili kot atraktivno igro Resnica ali izziv z inženirkami in k sodelovanju povabili 3 slovenske inženirke: Doro Domajnko, Inženirko leta 2018, Aido Kamišalić Latifić, Inženirko leta 2019 in Patricijo Krt, nominiranko za Inženirko leta 2020. V video vsebinah se spopadajo z resnicami/neresnicami o svojem delu in življenju, za vse pa smo pripravili tudi po en izziv. Kampanja bo aktivno potekala v mesecu novembru, napovednik pa si že lahko ogledate na obeh Facebook profilih.

 

Same aktivnosti po družbenih omrežjih bodo potekale v obliki posameznih video vsebin, medtem ko si lahko na youtubu že ogledate celotne videe treh inženirk:

 

Želimo si, da vsebine dosežejo čim večje število mladih deklet in jih spodbudijo k razmisleku, hkrati pa so vsebine dokaj humorne narave in prijetne za gledanje in poslušanje. Vabljene k ogledu!

Dostopnost