Raziskovalcem podeljena priznanja

Tudi v jubilejnem 40. raziskovalnem letu so bili dijaki naše gimnazije izjemno uspešni. Za raziskovalne naloge sta njim in mentorjem župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Komisije Mladi za Celje Srečko Maček v četrtek, 7. 6., v Narodnem domu na osrednji prireditvi ob zaključku jubilejnega leta podelila priznanja in biltene. Slovesnosti so se udeležili tudi naši ustvarjalci oglasnega panoja ob občinskem prazniku. Letos so svoje slikarske strasti posvetili prav 40-letnici projekta Mladi za Celje.

Ob jubilejnem letu sta župan Bojan Šrot in vodja Oddelka za družbene dejavnosti MO Celje Polona Ocvirk še posebej čestitala in se zahvalila za delo z mladimi raziskovalci mentorjem, ki so v zadnjih desetih letih prejeli največ zlatih priznanj na državnih srečanjih mladih raziskovalcev Slovenije. Darila sta predala tudi našim “zlatim” mentorjem: mag. Mojci Alif, Nataši Marčič, prof., in Vesni Milojević, prof. Profesorica Marčič je dobila darilo tudi kot dolgoletna članica Komisije Mladi za Celje in koordinatorica mladinskega raziskovanja na naši gimnaziji, Juana Robida, prof., pa kot dolgoletna soustvarjalka vsakoletne zaključne prireditve v Narodnem domu.

Jubilejno slovesnost sta suvereno povezovala Maša Krajnc, 4. c, in Timotej Klinc, 2. e. Maša se je v kulturnem programu ob barviti kitarski spremljavi Reneja Rateja, 4. č, znova izkazala kot izjemna interpretka slovenske zimzelene melodije. Poleg naših dijakov so prireditev s pesmijo obogatili tudi dijaki Gimnazije Celje – Center in Gimnazje Lava ŠC Celje, spremljajočo projekcijo so pripravili dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije ŠC Celje, cvetlično dekoracijo dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, za sladko druženje po prireditvi pa sta poskrbeli III. osnovna šola Celje in Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje.

Fotografije si lahko ogledate na naslovu http://www.prvagim.si/zupanova-priznanja-mladim-raziskovalcem

Dostopnost