Pustovanje kajuhovcev

V torek, 13. februarja 2024 smo se na I. gimnaziji v Celju razveselili pustnih maškar. Kakor že tradicionalno smo namreč tudi letos v naši Dvorani Kajuh izvedli medrazredno druženje in tekmovanje v razrednih pustnih maskah. Pustne maske so imele približno minuto časa na voljo, da se predstavijo in čim bolj navdušijo komisijo, ki so jo sestavljali profesorica Janja Simoniti, Sara Jovanović in predsednik Dijaške skupnosti Žan Luka Umičevič .

Po dolgem premisleku smo v komisiji izbrali tiste pustne maske, ki so nas najbolj prevzele in pričarale največ pustne energije. Prvo mesto je osvojil 2. g-razred, ki je očaral s podobo Avatarja. Drugo mesto si delita 1. c (Men in black) in 3. c-razred (Bacek Jon) – oba razreda sta zaplesala v ritmih unikatne koreografije v povezavi s tematiko. Tretje mesto zasedata športni oddelek 1. f, ki je zaplesal s »trenerko« razredničarko in 3. č-razred, ki je predstavljal domine. Četrto mesto pa pripada motivu Rdeče kapice z babico in volkovi, ki so se ga kreativno domislili dijaki 4. č-razreda z razredničarko.

Vselej pa ni pomembno zmagati, ampak sodelovati in naši dijaki so danes pokazali, da so ne le kreativni in iznajdljivi v načinu prikazovanja pustne maske, temveč tudi precej vešči uprizoritve. Motivi so bili raznovrstni – vse od Alice v čudežni deželi pa do svetov Barbik in Kenov ter celo dirk in rokoborb … Vse pustne maske danes so bile zelo unikatne in zaslužijo veliko pohvalo.

Iskrena hvala ravnatelju I. gimnazije v Celju, dr. Antonu Šepetavcu za podporo pri izvedbi pustovanja in mentorici Dijaške skupnosti Ani Lavbič za organizacijo in idejno usmeritev. Hvala tudi ekipi foto-video krožka pod mentorstvom Branka Bezgovška, Aneja Bezgovška in Jožeta Petraka Zajca, ker so tudi letos kakor pri mnogoterih projektih na naši šoli zopet poskrbeli, da dogodek ostane ovekovečen na fotografijah in videoposnetku. Hvala dijakom 2. letnika in mentorjem, ki so pomagali pripraviti dvorano za pustno tekmovanje. Zahvala pa gre tudi vam, dragi dijaki, razredniki in prav vsi, ki ste danes na Kajuhu pričarali takšno vzdušje.

Pustovanje 2024 nam bo ostalo v najlepšem spominu. Vabljeni k ogledu fotografij v šolski galeriji.

Žan Luka Umičevič, predsednik Dijaške skupnosti

Dostopnost