Projekt Erasmus + KA229: Usposabljanje za učitelje

V okviru projekta Erasmus + KA229 bomo v tem tednu, od srede, 16. 10. do petka, 18. 10., na naši šoli izvedli usposabljanje za učitelje, ki sodelujejo v projektu z naslovom: Kako dojemamo virtualni svet?

I. gimnazija v Celju je koordinatorica dvoletnega projekta (1. 9. 2019 – 31. 8. 2021), ki ga izvajamo s partnerskima šolama: IES Ordono II iz Leona v Španiji in Filološko gimnazijo iz Beograda v Srbiji.

Namen usposabljanje je pridobiti nova znanja in poglobiti dosedanje znanje povezano z lažnimi novicami, novinarstvom, medijskimi reprezentacijami, stereotipi, internetnim nasiljem, zasvojenostjo z internetom in dobrim počutjem, oziroma ozaveščenim uporabnikom. 

K nam prihajata gostujoča predavatelja: dr. Sonja Merljak Zdovc (Časoris), ki bo imela delavnico na temo lažnih novic, in Victor Aina (Logout), ki bo predaval na temo zasvojenosti z internetom. Nekaj delavnic in predavanj pa bodo izvedle profesorice, ki sodelujejo v projektu: Lea Gornjak, Nina Trojner in Nataša Peunik. 

Obiskali bomo tudi medijsko hišo Novi tednik & Radio Celje, kjer nas bo odgovorna urednica mag. Marjetka Raušl Lesjak seznanila z delovanjem lokalnega medija.

Na usposabljanju pa bodo aktivno sodelovali tudi dijaki: debaterji bodo pod mentorstvom Nine Trojner izvedli debato v angleščini; dijaki, ki so sodelovali v lanskem projektu Erasmus + (Celje in Leon: ista preteklost, podobna sedanjost) pa bodo učiteljem predstavili izkušnjo sodelovanja v projektu s stališča dijaka.

 

Dostopnost